Television parhaat iskulauseet

Televisiossa pyörivät mainokset ovat merkittävä osa kaupankäyntiä ja yrityksen tai tuotteen näkyvyyttä. Mainoksien on oltava osuvia ja mielenkiintoa herättäviä, jotta asiakaskunta kiinnostuu mainoksen sanomasta. Television mainostauot pomppaavat ruutuun noin viidentoista minuutin välein ja kestävät kerrallaan noin neljä minuuttia. Tällä ajalla pyörivien televisiomainosten kesto on muutamista sekunneista vain muutamiin minuutteihin, joten aika täytyy käyttää järkevästi.

Iskulauseet ovat lyhyitä ja ytimekkäitä – ja sen lisäksi myös erittäin suosittuja mainonnassa. Mieleen jäävä iskulause toimii parhaiten, mutta jos muutamaan sanaan saa sisällytettyä oman yrityksensä kuin tuotteensakin tunnelman ja sanoman, on iskulause erittäin onnistunut. Iskulauseen kuuluu olla voimakas ja mielenkiintoinen.

Suurenmoisilla yhtiöillä suurenmoiset sloganit

Harley Davidsonin iskulause “American by birth. Rebel by choice.” kertoo tuotteen alkuperästä ja sen tyylistä. Harley Davidson moottoripyöriä pidetään arvokkaina ja hyväluokkaisina, sekä kuitenkin myös hiukan pahaluontoisina moottoripyörinä. Iskulause toimii, sillä se kertoo Harley Davidsonin alkuperästä sekä sen luonteesta.

Toinen erittäin hyvä esimerkki toimivasta iskulauseesta on Adidaksen iskulause “Impossible is Nothing”. Adidas ja sen tuotteet ovat lähinnä kehitetty urheiluun ja hyviin urheilullisiin suorituksiin. Asiakkaana, ja näin ollen myös iskulauseen kohderyhmänä, kuulostaa hyvältä, kun urheiluvarusteiden myyjä kertoo kaiken olevan mahdollista. Lisäksi Adidas on ollut jo pitkään yksi suosituimmista urheiluvarustusten kehittäjistä, joten iskulause sopii myös yritykselle itselleen ja sen toimintakuvalle. Adidas on tehnyt mahdottomasta mahdollista ja näin asiakaskuntakin uskoo kuullessaan Adidaksen iskulauseen.

Adidaksen rinnalla kilpaileva Nike on keksinyt yritykselleen myös toimivan iskulauseen “Just do it”. Samalla tavoin kuin Adidaskin, Nike käyttää iskulauseessaan samankaltaista urheilijoihin ja asiakkaisiin vetoavaa tunnelmaa. Niken avulle kaiken voi vain tehdä. Se kuulostaa helpolta ja se saa Niken tuotteet kuulostamaan hyviltä ja voimakkailta.

Loistava slogan informoi ja herättää tunteita

Nettikasino PokerStarsin iskulause kuuluu jykevästi ”We are poker” Slogan on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin voimakas. Se kertoo yrityksestä itsestään, mutta lisäksi nostaa yrityksen ja sen tarjonnan asiakkaiden tietoisuuteen hyvin selkeällä tavalla. PokerStarsin iskulause on yksinkertaisesti toimiva ja mieleenjäävä. Kyseisen iskulauseen sisältävän televisiomainoksen voi katsoa YouTubesta.

Jokaisella yrityksellä on omat logonsa ja omat iskulauseensa. Parhaimmista iskulauseista kilpaillaan ja television lähetysaikaa varten on luonnollisesti rakennettava mahdollisimman hyvin toimivia mainoksia. Tuttuja iskulauseita on Niken ja Adidaksen lisäksi monet muut kenkä- ja vaatemerkit ja niiden yritykset. Hyvinä esimerkkeinä on muun muassa Reebok “I am what I am” tai Levi’s “Quality never goes out of style”. Kummankin edellä mainitun iskurepliikki on asiakkaisiin uppoava, sillä se kertoo tuotteista, mutta myös antaa ihannekuvan jokaiselle katsojalle.

Palveluita tarjoavia yrityksiä ja niiden iskulauseita on yhtälailla miljoonia kuin tuotteitakin tarjoavilla yrityksillä. Holiday Inn muistuttaa televisiossa katsojiaan, että he ovat “Pleasing people the world over” ja Disneyland kertoo olevansa “The happiest place on earth”. Katsojien on varmasti hankala väittää vastaan kummallekaan iskulauseelle, sillä niin Holiday Inn kuin Disneylandkin ovat tunnettuja ja mahdottoman suosittuja ympäri maailman.

Edellä mainitut iskulauseet löytää lähes jokaisesta yritysten televisiomainoksesta, kuvastoista ja mainostauluista. Iskulause on siis erittäin suuri osa yrityksen mainontaa ja sen toimivuutta. Television kautta mainostettaessa on kuitenkin mahdollista käyttää muitakin keinoja saadakseen katsojan huomion: Esimerkiksi aikaisemmin mainittu PokerStarsin mainos herättää huomiota myös musiikillaan ja kirkkailla väreillä. Adidaksen mainos taas on synkkä ja jännittävällä tavalla mielenkiintoinen.

Jokainen televisiomainos ja iskulause on suunniteltava järjestelmällisesti, tarkasti ja erilaiset sivuseikat huomioiden, jotta siitä saataisiin asiakkaita miellyttävä tai ainakin mieleen jäävä brändipaketti. Tietysti mainoksia on suunniteltu myös ärsyttämään asiakaskuntaa, jolloin ne jäävät monien katsojien mieleen ja toimivat tällä tavalla mainostuksena. Iskulauseet ovat kuitenkin tavallisesti mielekkäitä ja mainostavat hyvällä tavalla yritystä sekä sen tuotteita tai palveluja.