Löydä markkinasi

Markkinoinnilla tarkoitetaan tietyn muistijäljen jättämistä potentiaalisen ostajan mieleen, ja markkinointitapoja on lukemattomia. Osallistuminen messuille, mainos lehdessä, televisiossa tai radiossa, kotisivut, blogi. Luonnollisesti myös somemarkkinoinnin merkitys on nykyään suuri. Moni markkinointikampanja kestää vain lyhyen aikaa, useimmat niistä ovat luonteeltaan yleisiä ja pyrkivät saavuttamaan mahdollisimman suuren massan. Tällainen markkinointi voi toimia pääpiirteittäin hyvin, mutta se ei välttämättä sitouta asiakasta tai jää hänen mieleensä kovin pitkäksi ajaksi.

Pidennä markkinointisi muistijälkeä

Kulkevatko kauppaostoksesi joltain yritykseltä saamassasi kauniissa kestokassissa? Onko sinulla tallessa kynä, jonka sait messuilta kauan sitten? Markkinointitapoja miettiessä ei kannata unohtaa liikelahjoja, sillä niiden vaikutus voi olla huomattavasti pidempi kuin vaikkapa lehti-ilmoituksen. Parhaimmillaan yrityksesi nimellä tai logolla varustettu esine voi tuoda tuotemerkkisi osaksi asiakkaan jokapäiväistä elämää. Voit lukea edellisessä artikkelissa lisää, miten mainos- ja liikelahjat auttavat juuri sinun yritystäsi muistamaan yhteistyökumppaneitasi, asiakkaitasi tai henkilökuntaasi. Saatat yllättyä siitä, miten valtava liikelahjojen kirjo voi olla!

Monikanavaisuus käyttöön

Osuva markkinointitapa jää siis pitkäksi aikaa käyttöön ja mieleen. Oikean tavan valinnassa auttaa kohderyhmänsä tiedostaminen. Lehti-, tv- ja radiomainonta tavoittaa tietynlaista asiakaskuntaa. Toisaalta jos asiakkaasi ovat innokkaita somen ja internetin käyttäjiä, voivat esimerkiksi Facebook, Instagram ja oma blogi toimia paremmin. Some tarjoaa edullisia markkinointikanavia, joskin niihin kuluvaa aikaa ja vaivaa ei kannata aliarvioida. Liikelahjoissakin kohderyhmällä on väliä: myös niiden kanssa tärkeintä on muistaa, kenelle lahja on tarkoitettu.