Raikasta ilmettä kevään juhliin uusilla astiastoilla

Julkapöydän kattaukseen toki kuuluvat koristeet, kynttilät ja teemaan sopivat pöytä- ja lautasliinat, mutta juhlatunnelmaa voi luoda myös astiastoilla. Juhlan teemaan tai vuodenaikaan sopivat astiastot tuovat juhlavaa ilmettä, eikä siihen tarvitse välttämättä hukata omaisuutta.

Illanistujaiset vai valmistujaiset?

Kevään auringon ensi säteiden pilkottaessa verhojen raosta myös mieli suuntautuu kesää kohti. Kasvavaa valon määrää voi juhlistaa rennolla illanvietolla kavereiden kesken. Perheissä valmistaudutaan myös ylioppilaskirjoituksiin ja valmistujaiset kolkuttavat ovella. Monilta löytyy kotoa valmiiksi jo jotain lautassarjaa, mutta olemassa olevia astioita voi piristää vaikkapa keväisen aurinkoisilla juomalaseilla, jotka soveltuvat niin illanistujaisiin kuin valmistujaisiinkin.

Monikäyttöisyyttä ja juhlavuutta

Voiko näitä kahta saada samassa paketissa? Toki. Hyvä juhla-astiasto sopii paitsi moniin eri tilaisuuksiin myös arkisempaan kokoontumiseen. Mutta miten monikäyttöisyyden voi saavuttaa? Malliston tulee tietenkin olla neutraalin sävyinen, jotta se sopii niin pääsiäis- kuin joulupöytäänkin ja juhlavuutta tuovat tarkkaan harkitut yksityiskohdat. Erittäin tärkeää on myös yhdisteltävyys, sillä kukapa hankkisi kaikkia astioitaan kerralla?

Hinta-laatusuhteen tulee kohdata

Kun mietitään juhlan kustannuksia ei yksittäisen astiaston hankinnasta saa koitua kohtuuttomia kustannuksia käyttömäärään ja laatuun nähden: muutenhan kannattaisi vain pitäytyä kertakäyttöastioissa. Hinnaltaan sopivat, ulkonäöltään monikäyttöiset ja helposti toisiinsa yhdisteltävät lautaset, tarjoiluastiat ja lasimallistot ovat vertaansa vailla juhlapöytää suunnitellessa. Ehkäpä nämä voisivat sopia paitsi kevään juhliin, myös ravustuskauden ja joulun juhlintaan!