Mainostaako televisiossa – vai yritystapahtumassa?

Televisiomarkkinointi on varsin perinteinen ja jokaiselle tuttu tapa tuotteiden ja palveluiden mainostamiseen. Se ei kuitenkaan ole ainut vaihtoehto ja harva yritys rakentaakaan markkinointiaan pelkän television varaan. Nykyaika ja digitalisaatio ovat tuoneet tullessaan uusia kilpailevia mainostamisen kanavia perinteiselle televisiolle, elokuville, radiolle sekä lehdille. Tätä nykyä suositun videoblogin yhteydessä näkyvä mainos voi saavuttaa suurempia katsojamääriä kuin vaikkapa juuri televisiomainos. Rahaa markkinointiin saa uppoamaan helposti, joten edullisemmat mahdollisuudet näkyvyyden saavuttamiseen ja uusien potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen kannattaa hyödyntää aina, kun sellaisia on tarjolla.

Messut ja yritystapahtumat tarjoavat loistavat puitteet markkinoinnille

Erilaiset yritystapahtumat kiinnostavat ihmisiä ja viime vuosien kuumin nimi tällä saralla on tietysti vuodesta 2008 järjestetty, valtavan suosion kerännyt Slush. Maltillisemmankin kokoluokan yritystapahtumat ja messut ovat loistavia tilaisuuksia markkinoinnille ja tulokset voivat olla todella mairittelevia, jos yrityksen pisteeseen ja sen välittämään kuvaan on panostettu.

Houkuttelevaa markkinointia tapahtumissa

Yritystapahtumat ja messut ovat monipuolisia tilaisuuksia yrityksen tuotteiden ja palveluiden esittelyyn. Tällä tavoin markkinoimalla tavoittaa monessa tapauksessa niin yhteistyökumppaneita, jälleenmyyjiä kuin suuren yleisön asiakasjoukkojakin. Erilaisia tapahtumia on joka lähtöön ja yrityksen kannattaakin valita markkinointiin sellaisia tilaisuuksia, jotka sopivat yksiin sen tavoitteleman asiakaskunnan ja brändin kanssa. Yrityksen pisteellä jaetaan tietoa tuotteista sekä palveluista ja pyritään herättämään asiakkaan mielenkiinto. Piste kannattaakin suunnitella huolella, jotta se synnyttäisi asiakkaassa positiivisia mielikuvia ja tuntemuksia. Kun jaossa on jotain ilmaista mukaan napattavaa tai pientä herkkua, kiinnostus on taattu. Yrityksen kannattaakin ehdottomasti panostaa sen logolla koristettuihin herkkuihin, jotka saavat makeannälkäiset tapahtumavieraat varmasti kiinnittämään huomiota pisteen muihinkin antimiin. Viihtyisä ja visuaalinen piste on tärkeä osa tapahtumissa markkinointia. Pisteen suunnitteluun ja rakentamiseen vaikuttavat niin esiteltävät tuotteet ja palvelut kuin tapahtuman luonnekin – yrityksen imagoa ja potentiaalisten asiakkaiden ominaisuuksia unohtamatta. Näyttelyrakenteen ja esiteltävien tuotteiden ympärille kasataan sopiva ympäristö somistuksineen. Kun yrityksen piste on houkutteleva ja kiinnostuneille asiakkaille on tarjolla jotakin pientä mukavaa, kokemus jää mieleen positiivisena ja kiinnostuneet löytävät tuotteiden pariin. Hyvin toteutettuna kyseessä on erinomainen markkinointikeino, jonka avulla voi pienemmälläkin budjetilla saada hyviä tuloksia.