Mainostaako televisiossa – vai yritystapahtumassa?

Televisiomarkkinointi on varsin perinteinen ja jokaiselle tuttu tapa tuotteiden ja palveluiden mainostamiseen. Se ei kuitenkaan ole ainut vaihtoehto ja harva yritys rakentaakaan markkinointiaan pelkän television varaan.

Nykyaika ja digitalisaatio ovat tuoneet tullessaan uusia kilpailevia mainostamisen kanavia perinteiselle televisiolle, elokuville, radiolle sekä lehdille. Tätä nykyä suositun videoblogin yhteydessä näkyvä mainos voi saavuttaa suurempia katsojamääriä kuin vaikkapa juuri televisiomainos. Rahaa markkinointiin saa uppoamaan helposti, joten edullisemmat mahdollisuudet näkyvyyden saavuttamiseen ja uusien potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen kannattaa hyödyntää aina, kun sellaisia on tarjolla.

Messut ja yritystapahtumat tarjoavat loistavat puitteet markkinoinnille

Erilaiset yritystapahtumat kiinnostavat ihmisiä ja viime vuosien kuumin nimi tällä saralla on tietysti vuodesta 2008 järjestetty, valtavan suosion kerännyt Slush. Maltillisemmankin kokoluokan yritystapahtumat ja messut ovat loistavia tilaisuuksia markkinoinnille ja tulokset voivat olla todella mairittelevia, jos yrityksen pisteeseen ja sen välittämään kuvaan on panostettu.

Houkuttelevaa markkinointia tapahtumissa

Yritystapahtumat ja messut ovat monipuolisia tilaisuuksia yrityksen tuotteiden ja palveluiden esittelyyn. Tällä tavoin markkinoimalla tavoittaa monessa tapauksessa niin yhteistyökumppaneita, jälleenmyyjiä kuin suuren yleisön asiakasjoukkojakin. Erilaisia tapahtumia on joka lähtöön ja yrityksen kannattaakin valita markkinointiin sellaisia tilaisuuksia, jotka sopivat yksiin sen tavoitteleman asiakaskunnan ja brändin kanssa. Yrityksen pisteellä jaetaan tietoa tuotteista sekä palveluista ja pyritään herättämään asiakkaan mielenkiinto. Piste kannattaakin suunnitella huolella, jotta se synnyttäisi asiakkaassa positiivisia mielikuvia ja tuntemuksia. Kun jaossa on jotain ilmaista mukaan napattavaa tai pientä herkkua, kiinnostus on taattu.

Yrityksen kannattaakin ehdottomasti panostaa sen logolla koristettuihin herkkuihin, jotka saavat makeannälkäiset tapahtumavieraat varmasti kiinnittämään huomiota pisteen muihinkin antimiin. Viihtyisä ja visuaalinen piste on tärkeä osa tapahtumissa markkinointia. Pisteen suunnitteluun ja rakentamiseen vaikuttavat niin esiteltävät tuotteet ja palvelut kuin tapahtuman luonnekin – yrityksen imagoa ja potentiaalisten asiakkaiden ominaisuuksia unohtamatta. Näyttelyrakenteen ja esiteltävien tuotteiden ympärille kasataan sopiva ympäristö somistuksineen. Kun yrityksen piste on houkutteleva ja kiinnostuneille asiakkaille on tarjolla jotakin pientä mukavaa, kokemus jää mieleen positiivisena ja kiinnostuneet löytävät tuotteiden pariin. Hyvin toteutettuna kyseessä on erinomainen markkinointikeino, jonka avulla voi pienemmälläkin budjetilla saada hyviä tuloksia.

Mitä on ratkaisukeskeinen lyhytterapia?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen psykososiaalista tukea ihmiselle, joka haluaa selvittää erilaisia mieltä askarruttavia elämässään olevia pulmia. Tavoite on päästä ongelmista ratkaisuihin, erilaisten ratkaisukeskeisten menetelmien ja työkalujen avulla. Tarkoitus on johdattaa ihminen itse oivaltamaan ja löytämään uusia näkökulmia ja ratkaisuvaihtoehtoja ongelmansa selvittämiseksi. Lyhytterapiasta lisää Väestöliitosta

Kuka voi olla ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti?

Lyhytterapeutit ovat käyneet kahden vuoden 50 opintopistettä kattavan koulutuksen alalle ja heistä monella on myös suoritettuna psykoterapeuttiset valmiudet. Koulutuksesta voit lukea lisää täältä

Taustakoulutuksiltaan he ovat pääsääntöisesti terveys-, sosiaalialan,- tai kasvatus- tai opetusalan henkilöitä. Lyhytterapiaan ei tarvitse erikseen lääkärin lähetettä, eli voit varata ajan haluamaltasi asiantuntijalta. Terapian kesto on 1-25 käyntikertaa asiakkaan tarpeesta riippuen.

Minkälaisissa ongelmissa voin kääntyä ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin puoleen?

Voit jutella terapeutille mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta, esimerkiksi:

  1. kriisit ja traumat
  2. ahdistuneisuus
  3. masennus
  4. itsetuntohäiriöt
  5. pelot
  6. pakko-oireet, eli OC
  7. jännitys
  8. syömishäiriöt
  9. unettomuus
  10. stressi
  11. päihdeongelmat
  12. perheeseen tai parisuhteeseen liittyvät ongelmat
  13. seksuaalisuuteen liittyvät ongelmat

Tärkeintä on muodostaa ensimmäisellä kerralla hyvä terapeuttinen allianssi asiakkaan ja terapeutin välillä.