Elokuvien läpinäkyvimmät tuotesijoittelut – Top 3

Palkinnot läpinäkyvimmistä tuotesijoitteluista elokuvissa menevät seuraaville ehdokkaille; The Greatest Movie Ever Sold (2011), I, Robot (2004), ja The Island (2005).

The Greatest Movie Ever Sold ei välttämättä sovi kyseiseen kategoriaan kaikkien mielestä, koska koko dokumenttielokuva perustuu tuotesijoitteluun ja markkinointiin – ja näin ollen sillä on etumatkaa muihin – mutta on vaikeaa väittää, etteikö Morgan Spurlock (ohjaaja) käyttänyt tuotesijoittelua läpinäkyvästi elokuvassansa: kyseisessä dokumentissa merkeillä tai yrityksillä ei ole niinkään väliä, vaan keskittyminen suuntautuu mahdollisimman moniin merkkeihin ja niiden sijoitteluun. Suuressa osassa elokuvaa on kuitenkin Pom Wonderful – 100 % granaattiomenamehu.

I, Robotin pääosassa näyttelevä Will Smith osaa kieltämättä myydä kenkiä – etenkin Converse All Starseja. Koska elokuva perustuu vuoteen 2035, Smithin käyttämät kengät ovat vintage-mallistoa vuodelta 2004 – kekseliästä! Meitä ei kuitenkaan helposti höynäytetä, ja sen vuoksi I, Robot on toisena listallamme läpinäkyvimmistä elokuvien tuotesijoitteluista.

Kolmantena listallamme on The Island. ShortListi Magazinen nettisivujen mukaan The Island markkinoi (myy) häikäilemättömästi kaikkea – tuotetta kuin tuotetta. Puma, Xbox, MSN, Nokia ja muut ovat onnistuneet saamaan tuotteensa elokuvaan, mikä ei pitkästä sponsorilistasta päätellen ollut vaikeaa. Tuotesijoittelun tulisi olla huomaamatonta ja hienovaraista, mutta The Islandin tyyppisten elokuvien ansiosta meille tavallisillekin tallaajille menee viesti perille nopeasti ja selkeästi; me kaikki tarvitsemme Puman sukkia!