Kulttisarja Game of Thrones

Huippusuosittu Game of Thrones -televisiosarja on viime vuosien puhutuimpia – eikä ihme. Sarja keräsi ainoastaan Yhdysvalloissa noin 23 miljoonaa katsojaa, joten koko maailman katsojalukuja voidaan vain arvailla. Sarjan takaa löytyy ammattitaitoista väkeä ja saaga perustuu fantasiakirjoista tunnetun R. Martinin kirjaan. Game of Thrones on tehty hienosti hyvien näyttelijöiden avulla ja nyt jo seitsemännen kauden avannut sarja on kerännyt taakseen vankan fanijoukon. Fantasiamaailma saattaa kuulostaa lapsille suunnatulta sadulta, mutta Game of Thrones on suunnattu aikuisyleisölle. Fantasiaelementtiin on tuotu monia tuttuja teemoja, kuten poliittiset kytkökset, juonittelu, sodat, kateus ja suhteet. Game of Thronesin kaltaiselle jättiläissarjalle on selvästi ollut tilausta, sillä sarjan sivuilmiöitä ovat lukuisat netissä sarjan tapahtumia ja tulevaisuutta pohtivat blogit ja keskusteluryhmät. Tämän ohjelman ympärille rakentunut buumi onkin kasvattanut sarjan rinnalle monia ilmiöitä.

Yllätyksellinen tapahtumaketju

Sarja on kerännyt suosiota sen ainutlaatuisuuden vuoksi. Monissa sarjoissa on melko selvää, että keskeiset hahmot eivät katoa tai kuole. Game of Thronesissa ei ole näin eikä yksikään osa ole etukäteen täysin arvattavissa. Näin ollen juonen nopeat käänteet pitävät katsojat imussa. Sarja on erinomainen liittolainen pelimaailmassa ja Microgamingin julkaisema peli kiinnostaa netissä faneja. Sen mukaansatempaava musiikki johdattelee slottiin, joka on varustettu loistavilla erikoistoiminnoilla ja hyvillä voittomahdollisuuksilla. Yllätysten vastapainona on tuttuus, joka viehättää monia pelaajia. Tämän yhdistelmän johdosta pelimaailmaan onkin lanseerattu viime aikoina lukuisia pelejä, jotka perustuvat suosittuun sarjaan, yhtyeeseen tai elokuvaan.

Matkalla fantasiassa

Fantasiasadut ja tarinat saavat osan yleisöstä kääntymään nopeasti pois liian satuilevan leiman vuoksi. Game of Thronesille kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus, sillä fantasia antaa tekijöille tavallista laajemmat mahdollisuudet mielikuvitukselle. Game of Thrones on kulttuuriltaan ja ympäristöltään vapaa historian kirjan kahleista. Siinä pyritään keskittymään enemminkin tarinan jouhevaan sekä mielenkiintoiseen etenemiseen ilmeisen hyvin onnistuen, jos on luottamista vankkaan suosioon. Matka fantasiaan tekee varmasti hyvää monille maailman menoon väsyneille. Fantasiamaailmassa asiat saattavat järjestyä täysin eri lailla kuin tuntemassamme yhteisössä.